Achtergrond

Qi

Traditionele Chinese Geneeskunde.


De natuurlijke balans

De volgende gedachten vormen de basis achter de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Qi. Levensenergie
De taoïstische filosofie beschouwt het universum als een groot energieveld. Qi is de allesomvattende levensenergie en de oorsprong van al het leven. Qi is de kracht achter alle lichaamsfuncties. Het stuurt processen zoals de ademhaling, de bloedcirculatie, de vloeistofverdeling en de spijsvertering. Een tekort aan Qi moet aangevuld worden. Een blokkade opgeheven. Qi moet steeds in beweging zijn, dan blijven we lichamelijk en geestelijk gezond. Qi komt tot uiting in de veranderingen van Yin en Yang.

Yin en Yang. In evenwicht
Alles bestaat uit tegenstellingen: Yin en Yang. Bijvoorbeeld rust en activiteit. Yin is het kalme, het voedende, de rust. Yang is de beweging, de activiteit. Yin en Yang moeten in evenwicht zijn. Dan is er sprake van een gezond lichaam. Teveel Yin of teveel Yang verstoort de natuurlijke balans. Er ontstaan klachten.

Meridianen. De weg naar een natuurlijke balans
Acupunctuur en kruidengeneeskunde kunnen die verstoorde energiehuishouding weer in balans brengen. En dus de klachten verhelpen. Acupunctuur werkt als volgt. De energieën in het lichaam volgen vaste banen, de 'meridianen'. Elke meridiaan hoort bij een orgaan. Op van tevoren vastgestelde punten (acupunctuurpunten) op die meridianen brengen we kleine naalden in (u voelt een klein prikje, maar geen pijn). Daarmee stimuleren of remmen we de energieën en herstellen zo het evenwicht.


Vraag? Afspraak maken?


U kunt langskomen op de Bussumerstraat 48, even bellen met 035 - 624 78 78
of mailen naar info@chinaclinic.nl.


Openingstijden


dinsdag   09.00 - 18.00 uur
woensdag   09.00 - 18.00 uur
donderdag   09.00 - 13.00 uur
vrijdag   09.00 - 18.00 uur
zaterdag   09.00 - 13.00 uur


Gedraag je als een ezel en iemand zal je als lastdier gebruiken.