Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur: algemeen geaccepteerd

Acupunctuur is inmiddels ook in het Westen een bijna algemeen geaccepteerde behandelwijze. Het helpt ziektes en pijn bestrijden zonder bijwerkingen. En steeds meer mensen voelen zich er beter door, hebben het gevoel dat ze meer aankunnen. Toch adviseren wij u als u ziek bent, eerst naar de huisarts te gaan. U kunt daarna zelf beslissen om bij ons in behandeling te komen want een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Als bijvoorbeeld de westerse geneeskunde bij u niet (voldoende) blijkt te werken, is acupunctuur vaak een goede oplossing. Daar is sprake van bij een verstoorde balans tussen de twee oerkrachten in uw lichaam:
Yin en Yang. Acupunctuur en kruidengeneeskunde kunnen die verstoorde energiehuishouding weer in balans brengen.

Acupunctuur, Moxa-therapie en Cupping

  • Acupunctuur werkt als volgt. De energieën in het lichaam volgen vaste banen, de 'meridianen'. Op van tevoren vastgestelde punten op die meridianen brengen we kleine naalden in (u voelt een klein prikje, maar geen pijn). Daarmee stimuleren of remmen we de energieën en herstellen zo het evenwicht. U merkt dat aan het verminderen of verdwijnen van de klachten.

  • Moxa-therapie is een aanvullend onderdeel van acupunctuur. Daarbij gebruiken we een moxastick met bijvoetkruid als hoofdbestanddeel. De 'kop' van de stick wordt aangestoken en gaat gloeien. Met de gloeiende stick - natuurlijk op 'pijnloze' afstand - behandelen we het betreffende acupunctuurpunt op het lichaam. Dit geeft een intens, warm en aangenaam gevoel. Moxa-therapie wordt onder meer zeer succesvol toegepast bij vrouwen met een baby in stuitligging. Het vergroot de kans dat de baby spontaan draait van 50% naar 75% (wetenschappelijk onderzoek). Hierdoor wordt een natuurlijke bevalling mogelijk. Ook wordt moxa veel gebruikt bij spier- en gewrichtsklachten.

  • Cupping. Met het zetten van glazen bollen ('koppen') wordt een vacuüm gecreëerd. Daardoor blijven ze op de huid zitten. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld blokkades opheffen en de bloedcirculatie stimuleren. Cupping heeft positieve effecten bij onder meer problemen aan het bewegingsapparaat zoals rug-, nek- en schouderklachten, r.s.i. en tenniselleboog.

Onze andere therapieën

We vertellen u ook graag meer over kruiden en massage.


Vraag? Afspraak maken?


U kunt langskomen op de Bussumerstraat 48, even bellen met 035 - 624 78 78
of mailen naar info@chinaclinic.nl.


Openingstijden


dinsdag   09.00 - 18.00 uur
woensdag   09.00 - 18.00 uur
donderdag   09.00 - 13.00 uur
vrijdag   09.00 - 18.00 uur
zaterdag   09.00 - 13.00 uur


Kalmte is de heer van haast.